Ensam men ändå inte

Jag har nu varit hemma med barnen själv två veckor sedan Christer började jobba i Stockholm. Vad kan jag säga annat än att det är en vida skillnad på att vara en och två föräldrar! Intensivt blir det från morgon till kväll och när alla barnen äntligen somnat har man ingen energi kvar till egen tid, det är bara sängen som lockar så att man ska orka med nästa dag. Här är några bilder från våra veckor.....
 
 
Efter en snabb dusch medan barnen ännu sover på morgonen tömmer jag tvättmaskinen på vägen upp och tänker att jag får hänga allt senare!
 
Har slutat dricka kaffe varje morgon eftersom det är så tråkigt att inte dela det med någon. Men ibland behöver man en kopp för att överleva!
 
 
Vintern har visat sig från sin allra finaste sida och vi har tagit långa promenader Ruth och jag.
 
 
Axel och jag hjälps åt med läxan
 
 
medan Frans och Ruth håller oss sällskap.
 
 
Vi hämtar storebror på skolan.
 
 
Jag hjälper syster att få lite ordning på alla sina tyger. Hon skulle kunna öppna tygaffär, jag lovar!
 
 
Och en något förvånad Ruth njöt av ett bad i hennes diskho! Här har nog alla barn i familjen badat någon gång.
 
 
En kväll besökte vi biblioteket och de här två hade en mysig stund bland alla böckerna :-)
 
 
VIPS så var pappa hemma igen och det blev dags för bad! Trodde det var för stojigt för Ruh att bada med de andra men det visade sig att hon ÄLSKADE att vara i bassängen! Inte ett dugg rädd var hon och det var underbart att se hennes ivriga min.
 
 
Axel och Frans tyckte det var kul med lillasyster som också ville vara med.
 
 
Alldeles för fort var helgen slut och snart var det bara Ruth (och Hampus såklart) hemma. Christer åkte på jobb och barnen till sin pappa. Ruth intog soffläge och tog lugnet med ro.
 
 
Och medan "Sandus" som han numera ska heta enligt Frans eftersom han aldrig är hemma utan bara är ute och sandar, drog i väg på nya uppdrag....
 
 
.....ägnade jag mig åt virkning bredvid en sovande Ruth. Mer spännande än så blir det inte i sängkammar´n nu för tiden! haha....
 
Snart är den här veckan också slut och helgen med första advent närmar sig. Jag ser fram emot att få ta fram julsakerna, bara jag kan hitta dom!
 

En full vecka

 
 
 
En bra sysselsättning en grå novemberlördag!
 
 
Gumman har börjat med smakportiner och tycker det är hur gott som helst.....
 
 
 
Mjölk får hon inte dricka än men hon tycker förpackningen är hemskt fin!
 
 
Försöker äta LCHF och oftast går det bra, men det gäller att planera måltiderna.
 
 
Visst kan det vara lite jobbigt när det kommer fram så goda saker som kanelbullar, tur att Ruth inte vet ännu vad hon missar och bryr sig inte alls när Filippa mumsar i sig.
 
 
Ett besök till Blattnicksele med hela klanen blev det en kväll
 
 
Blev otroligt less på mig själv och i ett desperat försök att känna mig lite finare skulle jag raka benen, vilket resulterade i blodvite. Tur vi hade plåster hemma!
 
 
Och tack vare mitt förra blogginlägg som en mycket snäll mamma läst fick jag komma till henne och bli klippt och få ögonbynen plockade och färgade. Hon har dessutom en liten kompis som Ruth fick dela gym med.
 
 
Tänk att det finns så snälla människor!! Inte undra på att de får så söta barn :-)
 
 
 
 
 
 
På fredagkväll var det dags för lite teater! På en personalfest för landstinget hade vi knåpat ihop några sketcher och jag tror det var uppskattat av publiken. Har då själv sällan skrattat så mycket som den här kvällen.
 
 
Den här veckan har pappa jobbat borta och vi har varit hemma själva, barnen och jag. Gissa om han uppskattade att få komma hem och bara mysa i soffan med liten!
 
 
Veckan avslutades med ett besök hos pappa, som orkade vara uppe och med sitt otroliga tålamod hjälpa syster med en krånglande stickning. Söndagar är också den dag mina systrar fyller på veckans dosett med medicinen han ska. Bland kaffe och sockerkaka- en bild av vår verklighet.
 
 
Och mormor tar gärna hand om Ruthan en stund.
 

Alltså....

Jag har skrivit ruskigt mycket om hur det är att vara mamma och om mina barn så man kan undra var JAG finns ibland.....
Köper jag kläder så är det till barnen, beställer jag tid hos frisören så kan du ge dig den på att det är barnen som blir klippta och om jag så bara har hundra kronor kvar så går de till chips till äldsta sonen. Jag skulle verkligen vilja ha en snygg frisyr, kläder jag slipper skämmas för och känner mig bekväm i, skor jag inte haft i fem år och varför inte få plockade, färgade ögonbryn och färgade fransar. Kanske skulle man till och med kunna få ha en hyfsad parfym och en BH som gör ens tuttar till det bättre......nåja, får väl göra det bästa av eländet och i alla fall duscha, skrubba kroppen och så tror jag att jag ska lyxa till det med att raka benen- fast det inte är sommar!
 
Godnatt alla fina mammor och kvinnor där ute! Glöm inte bort er själva för det är ni värda :-)
Visa fler inlägg