Det snurrar!
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 st stora ägg
- 1 dl farinsocker
- 4 msk valfri sylt
- 1,75 dl mjölk
- 2 msk rapsolja
- Valfri topping och dekoration
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
-
Vispa ihop farinsocker, ägg och sylt.
Vispa i olja och mjölk.
-
Häll i mjölblandningen och rör ihop smeten.
Häll smeten i muffinsformar.
Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.
-
Låt fantasin flöda och dekorera dina syltmuffins eller avnjut dem naturella.
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 1 st tredelad tårtbotten
- 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
- 2,5 dl mjölk
- 5 dl vispad grädde
- 5 dl färska jordgubbar
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 0,5 dl florsocker
- rosa marsipan
- Dr. Oetker vit dekorationsglasyr eller kristyr
- Dr. Oetker Princess Lillifee dekorationsfigurer
Gör så här
-
Kavla ut marsipanen tunt mellan plastfolie eller köp ett färdigkavlat marsipanlock.
-
Vispa ihop tårtfyllning med mjölk och bred på första tårtbotten.
-
Mosa jordgubbarna tillsammans med vaniljsocker, florsocker och lite av den vispade grädden. Bred detta på nästa tårtbotten.
-
Täck med sista botten och täck tårtan med grädde lite kupolformat. Klä tårtan med rosa marsipan.
-
Skriv text med glasyr och garnera med Lillifeedekoration, blomma och sidenband.
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Rubrik
-
Botten
Ingrediens
- 175 g matfett
- 4 st ägg
- 6 dl socker
- 8 msk kakao
- 2 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
Rubrik
-
Glasyr
Ingrediens
- 200 g kokosflingor
- 2 dl ljus sirap
- 2 dl socker
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 75 g matfett
- 2 msk vetemjöl
Gör så här
-
Smält matfettet, vispa ägg och socker vitt och pösigt.
-
Blanda kakao, salt, vaniljsocker och mjöl och sikta ner i smeten.
-
Blanda ner matfettet och rör ihop.
-
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, grädda 20 min i 200 grader (jag gräddade 15 min men jag hade ingen långpanna utan tog en djup plåt, den var dock större än en långpanna).
-
Värm under tiden ingredienserna till glasyren i en gryta under omrörning, bred försiktigt ut glasyren på kakan.
-
Grädda klart i ca 10 min tills kakan fått fin färg, låt svalna och skär i rutor.
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 200 g smör eller margarin
- 1½ kaffekopp socker
- 2 kaffekoppar vetemjöl
- 1 msk sirap
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
Gör så här
-
Blanda alla ingredienser på bakbordet. Knåda ihop till en deg.
-
Rullas till längder, ställ kallt att stelna (ca 1 timme i kylskåp).
-
Skär tunna kakor och placera på bakplåtspapperklädda plåtar.
-
Grädda mitt i ugnen, ca 15-20 minuter i 125 grader.
De ska inte få så mycket färg men bli spröda och luftiga.
-