Get shit done

Att få saker gjorda får mig att må bra! Ibland är det otroligt segt och jag drar ut på sånt som måste göras, särskilt sånt jag tycker är jobbigt. Som att ringa det där samtalet jag borde ringt för länge sedan eller sortera den där högen med papper som bara växer....
Jag hittade en sån bra bild som fick mig att vakna till och inse att det är lika bra att "ta tag i skiten". Man mår så mycket bättre när det är gjort. Prova så får du se.
 
 Mitt nya levnadsmotto!
 
För snart tre veckor sedan stod det klart att min vän och jag ska starta eget företag. Efter nio månaders vånda och magont blev det till slut klart. Jag har knappt fattat det ännu! Många har grattat oss och sagt "men nu har ni väl mycket att göra" Ja, jävlar det har vi! Hjälp. Var ska vi börja??
Det är flera delar i detta som alla är lika viktiga men vissa är roligare än andra; som att börja med inredningen till exempel. Jisses vad jag längtar efter att ta tag i rummen och göra det trivsamt. Att göra rummen lekvänliga och huset välkomnande. Det var min pappa som byggde stora delar av det, och jag har vuxit upp där så det känns extra roligt att mina och andras barn får chansen att vistas där. Gården är stor och fin, som gjord för utelek. Ska bara sätta dit lite saker som passar för barn så kommer det att bli bra. Planerar för Öppet Hus i sommar så att alla kan komma och titta. Bara en sån sak, vad ska vi baka till den dagen?!
 
Den andra delen är att starta företag. Det är mycket man ska tänka på som man aldrig gjort förut. Affärsplanen är klar, företagsformen är klar, budget är klar och möten är bokade. Det är väldigt spännande och oj vad vi lärt oss längs vägen!
 
På nätet finns så många fina bilder och ideér, här är några:
 
 
 
Visst är det bilder på saker man blir glad av! Jag har en känsla av att barnens rum här hemma kommer att få se ut som de gör ett bra tag till innan jag tar itu med dom, men det gör nog inte så mycket. Det blir en utmaning att göra saker som inte kostar en förmögenhet. Har redan börjat sy kuddar och måla om möbler.
 
Ruth sover i vagnen i skuggan under syrenbusken och jag sitter ute på altanen. Underbara dagar med sol och värme har gett oss extra energi, och Ruth är glad mest hela tiden. Hon tycker nog livet är underbart!
 
 
 
 

Älskade barn

Sedan en tid tillbaka går vår son på medicinering mot ADD. Han fick diagnosen i våras efter ett års utredning på BUP. Det var både jobbigt och skönt att få en diagnos, för då kanske det skulle finnas hjälp att få. Jobbigt för att man vet att ens barn kommer att bli tvungen att kämpa hårdare än andra för att klara skolan och tillvaron.
 
ADD är i princip samma sak som ADHD, fast utan den hyperaktiva delen. Axel är tvärtom väldigt lugn och har svårt för att ta sig för saker. I skolan är bekymren mest märkbara och tyvärr verkar inte medicinen ha någon större inverkan på skolarbetet. Han behöver en assistent för att nå målen och ta sig igenom grundskolan. I en kommun där det ska sparas miljoner på barn och ungdomar är den hjälpen ingen självklarhet, men vi kommer att kämpa för att han ska få det nästa läsår.
 
Att ta beslutet om medicinering var inte lätt och inte alls självklart eftersom det fanns risk för biverkningar, och värst av allt- hur skulle han förändras?? Skulle han fortfarande vara den där glada självsäkra omtänksamma killen som han är. Det är han fortfarande, bara lite mer busig och sprallig, lättare att få kontakt med och han viker inte bort blicken när någon pratar med honom. Bara positiva "biverkningar" alltså. Så visst är det nog bra med det där pillret på morgonen, men det känns inte alls självklart att han ska fortsätta med den för mig. Vi får se.
 
Nu är jag mamma till ett barn med ett funktionshinder. Konstig tanke. För mig är han bara en kille som är sig själv. Måtte han få behålla glädjen över att gå till skolan och inte tappa självförtroendet som många av dessa barn gör. De fina kompisar han har är till stor hjälp och jag hoppas deras vänskap håller i sig hela vägen.
 
Om framtiden kan man ingenting veta men en sak är säker: Axel är älskad precis som han är.
 
 

Det där med huden

Visste du att många vanliga mjukgörande hudcremer innehåller petroleumoljor, som ger eldningsolja, bensin, asfalt och annat? Säg petroleumolja och inte tänker man på att man ska smörja den på huden, eller hur....
 
Jag har alltid gillat tanken på att man kan använd sig av det som finns i naturen och vårda sin kropp med det som den mår bra av, både inuti och utanpå. Därför har jag börjat använda produkter som är baserade på ekologiska, vegetabiliska kallpressade oljor och fetter och eteriska oljor. Favoriten är Ljungs produkter.
 
 
 
 
 
Jag gjorde en rensning av badrumshyllan och slängde det mesta.
 
 
 
Det blev lite tomt men det känns så mycket bättre!
 
Ha en fortsatt bra dag i solen!
Visa fler inlägg