En sockerbargare........

....."här bor i staden....och är du snäller så kan du få, men är du stygger så får du gå"
 
Att vara snäll har alltid varit normen för hur man ska vara, i alla fall för mig. Och det är något mina barn också får lära sig. Det är liksom så självklart. Eller?
 
 Ska man vara snäll utan att förvänta sig något tillbaka av den andre? Är det själviskt att önska sig det? Jag vet inte. Vad jag däremot vet är att det tar en jävla massa energi att bry sig om andra, att lyssna, att trösta, att försvara och göra allt för att de ska må bra och vara nöjda. Bara för att sedan bli tagen för given och inte respekteras. Jag kanske inte har hängt med i tiden och märkt att idealen ändrats, för detta är något som händer mig rätt ofta.
 
Eller så beror det på mig, helt enkelt. Less är jag i alla fall. Jag är den jag är och att INTE vara snäll är inget jag tänker jobba mot, men kanske måste jag lära mig vem jag ska ge min omtanke till.
 
Och det här med livet- kan det liksom inte bara flyta på, för en gångs skull!????
 
Godnatt.

Fint värre!

När man har eget företag tjänar man inga stora stålar att röra sig med, tro mig! Inte i barnomsorgsbranschen i alla fall, men drömmarna om att kunna göra fina saker för barnen finns i alla fall. Att göra det man kan av det man har är en rolig utmaning och inspiration är inte ett dugg svår att hitta! Titta bara här:
 
 
 
 
Just nu filar vi på en ritning till en fin koja där barnen kan läsa en bok, mysa eller bara vara. Det kommer att bli bra! Att laga mat, baka en kaka, klä ut sig i en fin klänning eller en kungamantel kan också vara kul och det ska det finnas utrymme för hos oss.
 
 
 
 
Eller varför inte en alldeles egen scen för små stjärnor?
 
 
 
 
 
 
 
 

Bara i mina tankar just nu

 
 
Att man kan tycka om någon så mycket som jag tycker om den här mannen övergår mitt förstånd. Han och jag har gjort en resa som varit så långt ifrån charter man kan komma, och kanske just därför har han en speciell plats i mitt hjärta. Det har alla mina barn, såklart, men saker som att han kan köpa nya vinterdäck till sin bil gör mig så glad! Eller hans underbara humor, eller hans förmåga att förstå prcis vad jag menar när jag skickar en ledsen gubbe och ett frågetecken på mobilen.
 
Tack för att du finns, ungen min!
 
Visa fler inlägg