Att unna sig

Sommaren kom med mer värme än vi kunde drömma om och det är precis så sommaren ska vara! Vi trivs bra hemma men ibland längtar man bort till något annat. Därför tog vi en resa med barnen, som var mer än nöjda med att få bo på hotell för första gången, bada i pool på hotellet, bada i havet och bada på ett utomhusbad med vågmaskin, vattenrutschkanor och bubbelpool. En snabb sväng på stan som resulterade i en ny keps, ett par shorts och varsin tröja var också uppskattat. 
 
 
 
Att äta pannkakor och bacon till frukost är inget man gör varje dag.
 
 
Väl hemma packade vi om våra väskor, lämnade barnen hos de som tar väl hand om dem, och åkte i väg själva. Att göra något som par tror jag är viktigt, att få sova en hel natt utan barn som stör, att kunna äta middag i lugn och ro eller läsa DN till frukost. Det är trevligt!
 
 
 
Vi bokade rum på ett nybyggt hotell i Luleå och blev nästan chockade över den höga standarden! För oss som inte är så världsvana känns allt från säng, till stor-tv, till badrum med värstingdusch med go'lukt otroligt lyxigt!
 
 
Att handla på sommar rean var inte svårt! Gissa vem som får mest kläder av alla i familjen :)
 
 
Mamman slog på stort och köpte en köksvåg hon velat ha länge, en fin måttsats i cups, en lika fin bakpensel och två burkar med rosa lock. 
 
 
Och när mamman kom hem från shoppingrundan väntade pappan på hotellrummet med ett glas champagne. Och dagen är inte ens slut än!!

Mammor!

Sitter här och funderar...
 
Jag är mamma till tre pojkar och en flicka. Den äldsta är 21 år och ibland när jag tittar på honom kan jag knappt tro att det är möjligt- jag klarade det! Vi två har gjort en resa utan dess like. När han här om dagen sa "om du skulle dö mamma vet jag inte vad jag skulle göra" Det får mig att tro att jag är ganska viktig för honom, och det gör mig självklart glad och stolt. Som mamma till en pojke som precis börjat sitt vuxna liv med flickvän och jobb och allt vad det innebär är som att balansera på lina! Jag vill alltid finnas där och jag kan alltid komma med råd men ibland får jag bita mig i tungan för att inte säga för mycket. När jag dessutom älskar flickvännen nästan lika mycket är det ännu svårare att när de tar "fel" beslut eller blir ovänner att vara den där mamman som alltid står på sonens sida. 
 
"There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one" 
 
Den perfekta mamman kan ingen bli. Men man kan göra sitt bästa för att bli en bra mamma.....
Tanken på att jag ska gå igenom tre tonår till, tre skolgångsår till, tre "tänk om de får fel kompisar" år till svindlar! 
 
"En mamma tvingas ofta betrakta sina barn från ett säkert avstånd, när hon hellre  skulle sätta händerna för ögonen och hoppas på det bästa".
 
"En mor sätter inte sig själv framför andra".
 
All dessa citat, så bra, så sanna och så talande! Låter dom tala för sig själv. Ha det bra där ute!
 
 
 
 

Vikten av ordning

Efter senaste dagarnas sommarvärme kan jag bli glad åt en mulen dag när vi inte behöver gå ut. Då passar jag på att städa, rensa och göra ordning! Tänk så mycket lättare livet blir när man vet var man har grejerna. Man slipper leta sig fördärvad och allt som ska göras går mycket lättare när man bara behöver hämta hammaren, limmet, saxen, pennan- för att man vet precis var de finns!
 
Mitt pysselrum är fortfarande inte färdigt så det fortsätter jag med lite i taget. Att jag i går fick en ny bok i brevlådan gjorde mig än mer sugen på att ta ut allt från Ruths rum och börja om från början med inredningen! Hon har så många saker och de flesta hamnar på golvet. Ska nog ta mig en funderare på vad hon verkligen gillar att göra där inne och sedan ta bort allt onödigt. Visst låter det som en bra plan? :)
 
 
 
 
 
Konservburkarna ska förstås målas eller kläs med papper någon gång.
 
 
Älskar min Dymo som jag kan märka upp allting med!
 
 
 
 
 
Ni förstår vad jag menar va.......
Visa fler inlägg