Sega hallonrutor

Det här receptet kom Axel, 11 år, hem med en dag. De hade blivit bjudna på fika i skolan av hans assistent Maria, och han tyckte de var så goda så han ville ha receptet.
 
På bara någon minut har du rört ihop smeten! Det blir knappt någon disk alls och resultatet blir en seg, mumsig kaka.


Frys gärna in lagom stora bitar, behöver inte ätas helt tinade! Vill du lyxa till det serverar du en klick grädde eller glass till. 


20-30 bitar 
 
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
6 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl färska eller frysta bär
Nej, det ska INTE vara något bakpulver i :)
 
Smält smör i en kastrull (inte för liten). Dra åt sidan, rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna, strö över smulade och hela hallon. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 30 minuter. Låt svalna i långpannan ( gärna en mindre modell så blir de inte så platta )
 Har du inga hallon hemma går det lika bra med blåbär eller vad du råkar hitta. För extra fin yta kan du strö över mandelspån.
 
Mums!