Några dagar i juli

Den här sommaren går nog till historien som en av de sämsta när det gäller vädret! Jag försöker njuta ändå och hitta på saker, som att städa, städa, baka, städa.....
 
 
 
Drog i gång stora rensningen av skåp i hallen en dag.....
 
 
Och fick till det rätt bra! Allt har sin plats och återvinning blir genast lättare.
 
 
Att baka är något jag gillar och det passar ju extra bra när regnet smattrar mot rutan och himle är grå.
Försökte mig på att göra Cakepops men jisses vad dåligt det gick! Det var inget för mig och det vet jag nu. Barnen tyckte de var goda men inte såg de ut som i alla fina bakreportage och bilder på bloggar.....
 
 
Det är viktigt att ha hemma ingredienser när man får lust att baka så därför fyllde jag på mitt förråd lite.
 
 
Så jag kunde göra min första egna Lemon Curd!
 
 
 
Som jag fyllde mina vetebullar med! Plus lite blåbär. 
 
 
C har skördat årets första chilis och de är himla vackra, eller hur?!
 
Nu återstår bara två veckor av min ledighet och jag ska göra mitt bästa för att de ska bli bra. 
 
 

Nostalgi

Det är fredagkväll och C är hemma hos en kompis, Ruth försöker somna  och killarna sköter sig själva som vanligt. Ett utmärkt tillfälle att lyssna på musik och minnas, eller hur!?
 
Visst är det fantastiskt vad vissa låtar väcker minnen och känslor hos en- vissa glömmer man aldrig. Mitt första musikminne jag har är från min barndom när mamma och pappa spelade Louis Armstrong på grammofonen och drack ett glas whiskey i källaren när de trodde att jag sov, när jag i själva verket satt i trappan och lyssnade. De lät lyckliga och det är ett fint minne.
 
Mamma bakade ofta på lördagar och då var alltid "Svensktoppen" igång på radion. Låtar som "Så gick det till när farfar var ung", " "Lyckliga gatan" och " Då går jag ner i min källare" är några jag minns. 
 
Min farmor var djupt religiös och tyckte att kortspel och musik var syndigt så hon var allt annat än nöjd när pappa köpte en radio! Hemska saker.
Hos mormor kunde man dock få lyssna på Jan Sparring och andra andliga sångare. 
 
När jag blev tonåring och fick min första egna stereo spelade jag in alla topplistor som fanns på kassettband. Dessa lyssnade vi sedan på i slalombacken på ett renskinn där vi grävt ned oss i snön och tyckte nog vi var rätt coola?! Boy George i Culture Club var min stora idol och mitt rum var fullt av planscher av honom. 
 
Så fort jag blev femton och fick gå på danserna som anordnades i byn var min bästis och jag trogna besökare och jisses vad roligt det var att dansa! Dansbandsmusiken blev något bra och positivt. Än i dag kan jag tycka Lasse Stefanz och Vikingarna är helt okej ( haha ) 
Åren går och på vägen har Nationalteatern, The Cure, Björk, Depeche Mode, Mike Oldfield, Metallica, Sinead o' Connor och Tracy Chapman satt spår i min musiksmak. 
 
Vad jag gillar i dag återkommer jag till! 
 
Ha en fortsatt trevlig fredagkväll.
 
 

Magi!

Efter x antal veckor hemma med en treåring som visar sin starka vilja x antal gånger per dag och ett väder som inte direkt inbjudit till solande och badande, två killar som inte velat göra annat än spela sina dataspel och en mamma som gjort frukost, lunch och fika, tvättat, städat hus, plockat i diskmaskinen, plockat ur diskmaskinen, vikt tvätt, lagt in tvätt, handlat......
 
För att inte tala om en man som trött efter ett jobb bland mygg och knott kommer hem till trött fru. Inte direkt en tillvaro att rekommendera för någon. Ibland har jag undrat vad det är som behövs för att människor ska kliva över den där linjen mellan normalt och galet!? Hur orkar man. 
 
Så i kväll tog vi ett beslut som ledde till att både man, fru och barn blev lite gladare. Tänk att man inte gjort detta tidigare. Efter middagen stängdes Bredbandet av. Ipads och datorer ersattes av lek med lycklig lillasyster, utflykt till badstrand, go´fika, pyssel och skratt. Våra farhågor om att det skulle bli kaos grusades och vi konstaterade nöjt att detta ska bli en vana.
 
 
Ruth och Frans känner försiktigt på vattnet till att börja med.
 
 
Men snart åkte alla kläder av på Ruth och även Axel vågade sig ut i det kalla vattnet.
 
 
 
Mamma Badkruka nöjde sig med att tittat på allt det vackra omkring. Kan knappt förstå att naturen försett oss med denna underbara badstrand!
 
 
 
Väl hemma igen smakade vi på dessa som jag bakat i morse - Chokladmuffins med Nougatglasyr. Inte alls så dumt......
 
 
Medan Axel tittade på "Uppdrag granskning" (!!) med C byggde vi pärlplattor och ritade teckning. 
 
En lite sämre dag blev en mycket bra kväll. Jag sitter i vårt uterum skyddad från mygg och knott men med fin utsikt över solen och vattnet. Jag klagar inte.
 
Ta hand om dig!
 
Visa fler inlägg