Hejdå maj!

Det är sista dagen på maj månad och regnet faller från en mörkgrå himmel. Det är kallt och det är svårt att förstå att i morgon är sommarmånaden juni här! 
 
 
En allt för vanlig syn den här månaden.
 
 
Men ibland har kvällarna visat upp naturen från sin finaste sida.
 
 
C har snart färdigställt vårt uterum som snart ska fyllas med blommor och plantor! 
 
 
De har fått vara ute små stunder i taget för att vänja sig vid utelivet.
 
 
Var utan röst i nästan en vecka och blev storkonsument av te med honung.
 
 
Pinnbröd och saft en söndag.
 
 
Fixade badrummet med vit färg och blå bänk för att matcha det blå porslinet, en gammal spegel och några bilder, turkosa handdukar och doftljus.
 
 
 
Jag gick från mörkbrun till blond. 
 
 
 
 
Torsdagen den fjärde juni blir vår Ruth tre år och har önskat sig en rosa tårta. Det är klart hon ska få det! 
 
I dag är det morsdag och jag kan inte vara lyckligare över att få vara mamma till mina fyra barn, så fina, så underbara och den största anledningen till att jag mår bra. De får mig att leva här och nu och se det vackra i vardagen. Älskar er.
 
Ha en fortsatt fin söndagkväll!
 

Äntligen!!

Min bloggdomän har legat nere i flera dagar av någon anledning men nu funkar den äntligen!!
 
Efter veckor av regnande och kyla och tunga moln tittade solen fram en stund i kväll, och genast tog Ruth och jag en promenad medan C putsade några fönster och snickrade på vårt uterum. 
 
 
Glittrande Vindelälv och grönt gräs.
 
Förra helgen sa min C till mig på skarpen att börja ta hand om mig själv och göra saker jag tycker om. Han hade tröttnat på mitt ojämna humör och något ilskna inställning till tillvaron. Det är inte utan att jag förstår honom. Jag tänkte mycket på vad jag kan göra för att må bättre och hur jag kan ändra mitt tänkande. Det gäller att se vad man har i sitt liv som är bra och hålla fast vid det. 
 
 
Har börjat fylla min fotovägg med bilder på mina fina människor och mina fina stunder. 
 
 
 
 
 
 
Passade på att fixa lite i badrummet genom att måla kakel och väggar, sätta upp lite bilder och måla om lite möbler för att det skulle kännas fräschare. Jag känner mig riktigt nöjd med resultatet!
 
 
 
Ett gammalt sminkbord jag köpt för femtio kronor fick ny färg och en bit tapet så blev den som ny! Ruth blev jätte nöjd och verkade förstå precis vad det skulle fyllas med- armband och hårspännen.
 
 
 
 
Ibland behöver man ändra saker på utsidan också för att må bra så jag slog till på en helt ny look med uppklippt och blonderat! Hej och hå.
 
I morgon är det fredag igen! Hej och hå.
 
Ta hand om er!

Byggt och klart!

De senaste dagarna har förärat oss här norr med både kyliga vindar och snö, och ett tag blev jag nästan deprimerad över våren som inte tycks vilja komma. Min C trotsade vädret och påbörjade bygget av vårt växthus/ glasrum på vår uteplats. På fyra dagar har han lyckats få till ett mycket trevligt rum! Nu återstår bara putsning, målning, uppsättning av panel och det roligaste- inredningen!! Har plockat ihop saker som tan tänkas passa där inne och det får bli veckans projekt.
 
 
 
 
 
 
Med god hjälp av Ruth (?!) sattes alla fönster in i dag, dörren är på plats och vi kan bara konstatera att här kommer vi att trivas i sommar!
 
 
 
 
 
I går invigde vi utegrillen och bjöd hem två goda vänner på kyckling och tillbehör som gjordes av gästen! Hennes sallad, vitlökssås och salsa var himmelsk! Brödet hade jag bakat.
Finns nog inget trevligare än att laga och äta mat tillsammans med människor man trivs med. 
 
 
Till efterrätt gjorde jag en Blåbärssviss på grädde, blåbär, créme fraiche och vit choklad.
 
 
Tidigare under dagen hade vi kastat ut badkaret och jag försökte få det mer hemtrevligt med en matta och lite pynt. I veckan ska tak och väggar målas.
 
Nu ska söndagskvällen tillbringas i lugn och ro framför tvn. Ha det bra!
 
Visa fler inlägg