Advent

Den här helgen har varit riktigt bra! 
Bad för killarna i simhallen på fredagkväll, tacos till middag och tidigt i säng. Utvilade vaknade vi på lördag morgon och satte i gång med julpynt och bakning av lussebullar. Vi tittade på kröningen av Lucia i kyrkan och gick sedan runt och tittade på årets julskyltning. Det är något speciellt med eldar, marknadsstånd och alla fina saker i skyltfönstren.......
 
Söndagen kom med snöstorm och kändes lite trist till en början. Det kändes bättre efter lite adventsfika, en stunds vila med Ruth och vetskapen om att det i kväll är "Bron" på tv! Visserligen sista delen men ändå något att se fram emot. Frans har sovit över hos en kompis medan Axel haft en kompis här över natten och det känns så bra när de har någon att vara med.
 
I morgon åker Axel och jag till Lycksele för medicinuppföljning hos en läkare. Axel äter Concerta för sin ADD som gör honom mer alert och "på" i skolan. Det är bra att det fungerar, men minst en gång i veckan har han så ont i huvudet att han måste åka hem och vila. Hoppas läkaren kan säga något om det, för det är ingen rolig biverkning.
 
Ha en fortsatt fin första advent!
 
 
 
Det blev lussebullar med vaniljfyllning. 
 
 
C fyndade en gammal tomte och gamla bollar i glas på Piraten secondhand för nästan inga pengar alls.
 
 
Ruth och jag hittade lite av varje som kan bli fint här hemma.
 
 
Kanske inte så juliga men jag blev lite kär i dessa.
 
 
Det blev också en stor stjärna i vitt som passar jätte bra i vårt vardagsrum!
 
 
C är väldigt nöjd över de små ljusen han också fyndade och nu har vi en ny tradition här hemma- han tänder dem varje advent fram till jul. Han och ingen annan!

Både det ena och det andra

Att ha en undebar liten treåring hemma får mig att faktiskt längta till julen med allt vad det innebär! 
Glädjen i hennes ögon när vi i helgen pyntade köksfönstret med ljusstake och lite julsaker är härlig att se, och det skulle inte förvåna mig om vi tar fram julgranen nästa helg bara för att hon vill..
 
"Gud ger en inte mer än man kan klara av" Känns det citatet igen? 
 Jag har hört det många gånger och kan inte låta bli att tänka "antingen är Gud galen eller så har han jäkligt tråkigt"!? Eller så har han bara dåligt omdöme. Jag kommer nämligen aldrig att förstå meningen med att vissa drabbas av prövning efter prövning, problem efter problem medan andra glider genom livet på en lyxyacht utan minsta krusning på vattenytan. Jag kan inte ens se en mening med allt längre. ADD och Autism. Vad vet du om det? Kanske inte särskilt mycket. 
Främlingsfientlighet och rädsla för det okända. Vad vet du om det?
Att säga sin mening eller knyta näven i fickan?
Brist på intresse och engagemang från andra i sin omgivning. Har du någonsin upplevt det?
 
Jag har mer än jag kan hantera just nu men ändå gör jag det. Av någon anledning biter jag ihop och går på. 
 
Sov gott!
 
 

Luddigt

Jag har velat skriva i min blogg länge nu men något håller mig tillbaka. Vill inte bara skriva om lättsamma saker som bakning, inredning och pyssel som ju är en stor del av mitt liv. Jag har många tankar som rör helt andra saker  som är viktiga för mig men att bo i en liten by där alla känner alla har sina begränsningar. Skriver man i en blogg vad man tänker får man vara beredd på att bli missförstådd och dömd av andra. Frågan är om jag orkar med det. 
 
Annars kan jag alltid skriva om att framtiden känns en aning luddig. Vilken väg ska vi ta? Ska vi gå vänster eller höger? Rakt fram kanske blir bra. Magont och spända käkar talar sitt tydliga språk även om jag försöker att inte tänka på det allt för mycket. Nu faller snön igen och en lång vinter ligger framför oss. Med snöskottning, kyla, mörker, kalla bilar, overaller och blöta vantar. Kan inte säga att den är efterlängtad.
 
Ruth har varit sjuk tre dagar med feber och förkylning och i dag var det min tur att vara hemma med henne. Vi har mest mysat i soffan och gjorde ett försök att pyssla ihop ett armband av pärlor men det räckte inte orken till riktigt. Nu faller mörkret igen och Ruth tycker att vi ska "ha julen"! Hon tycker att vi ska ta fram tomtar och glitter och ljusslingor nu. Jag håller inte riktigt med henne men det är banne mig inte lätt att förklara varför!
 
Ta hand om varandra.
 
 
Så känns det.
Visa fler inlägg