Lyx?

Vad är lyx för dig?
Champagne och ostron. Märkeskläder. Dyra smycken. Spabehandlingar. Resor. 
Nä, de flesta jag känner nöjer sig med en promenad i vårsolen, en skotertur och mat som steks över öppen eld eller en skidtur i välpreparerade spår. 
 
För många är de små sakerna i livet lyx, även om man inte alltid tänker på det. För mig är lyx något man unnar sig ibland. Med en treåring i huset är höjden av lyx att få åka i väg själva, utan henne eller andra barn. Att få vara vuxen utan måsten. Att kunna breda ut sig i en säng utan att få en liten fot i magen eller väckas av en flicka som tappat sin napp. Att kunna ligga kvar på morgonen och veta att man har hela dagen framför sig utan måsten. Att få äta frukost och läsa DN i lugn och ro.
 
C och jag brukar unna oss att åka iväg själva ibland och bo på hotell en natt eller två. Väl där kan vi bli sittande framför tvn tittandes på en såpa vi aldrig tittar på annars eller ta ett bad om det råkar finnas badkar på rummet. Att äta på restaurang är ett måste när vi åker i väg. Den här gången hade vi bokat bord på en av Luleås mest populära ställen som inte gjort oss besvikna vid tidigare besök. Att bli serverad av en servistris som tipsar om mat på menyn och ger tips på vin som smälter i munnen. Att få in mat som man aldrig ätit förut och man önskar aldrig skulle ta slut för att den är så god. 
 
Det är lyx För mig. Den här gången gick vi på bio efter maten och det blev ännu en sak vi sällan gör tillsammans, och vad jag njöt. "En man som heter Ove" var underbar och inte ens tårarna på slutet kunde förstöra upplevelsen. Vi somnade tidigt och vaknade tidigt, men utvilade och full av ny energi. 
 
Killarna hade det bra hos sin pappa och Ruth blev väl omhändertagen. C och jag kanske orkar med vardagen på ett annat sätt ett tag. Kanske kan vi leva på den här helgen några veckor och se det fina i livet. Kanske blir motgångarna lite lättare att ta tag i. När kraften börjar tryta kanske vi åker i väg igen. Bara han och jag.
 
Ha det bra!
Visa fler inlägg