Nostalgi

Det är fredagkväll och C är hemma hos en kompis, Ruth försöker somna  och killarna sköter sig själva som vanligt. Ett utmärkt tillfälle att lyssna på musik och minnas, eller hur!?
 
Visst är det fantastiskt vad vissa låtar väcker minnen och känslor hos en- vissa glömmer man aldrig. Mitt första musikminne jag har är från min barndom när mamma och pappa spelade Louis Armstrong på grammofonen och drack ett glas whiskey i källaren när de trodde att jag sov, när jag i själva verket satt i trappan och lyssnade. De lät lyckliga och det är ett fint minne.
 
Mamma bakade ofta på lördagar och då var alltid "Svensktoppen" igång på radion. Låtar som "Så gick det till när farfar var ung", " "Lyckliga gatan" och " Då går jag ner i min källare" är några jag minns. 
 
Min farmor var djupt religiös och tyckte att kortspel och musik var syndigt så hon var allt annat än nöjd när pappa köpte en radio! Hemska saker.
Hos mormor kunde man dock få lyssna på Jan Sparring och andra andliga sångare. 
 
När jag blev tonåring och fick min första egna stereo spelade jag in alla topplistor som fanns på kassettband. Dessa lyssnade vi sedan på i slalombacken på ett renskinn där vi grävt ned oss i snön och tyckte nog vi var rätt coola?! Boy George i Culture Club var min stora idol och mitt rum var fullt av planscher av honom. 
 
Så fort jag blev femton och fick gå på danserna som anordnades i byn var min bästis och jag trogna besökare och jisses vad roligt det var att dansa! Dansbandsmusiken blev något bra och positivt. Än i dag kan jag tycka Lasse Stefanz och Vikingarna är helt okej ( haha ) 
Åren går och på vägen har Nationalteatern, The Cure, Björk, Depeche Mode, Mike Oldfield, Metallica, Sinead o' Connor och Tracy Chapman satt spår i min musiksmak. 
 
Vad jag gillar i dag återkommer jag till! 
 
Ha en fortsatt trevlig fredagkväll.