Underbara lördag!

Veckorna går ofattbart fort och när fredagen är här har jag en speciell känsla i kroppen. Jag vet att vi kan äta lite extra gott till middagen, stanna uppe lite längre ( om vi orkar ) och att i morgon behöver vi inte ställa någon klocka och stressa i väg på skola, dagis och jobb. Bara en sån sak!
 
Att sedan vädergudarna bestämt sig för att bjuda på sol och värme på lördagen gör inte saken sämre. Efter en tidig morgon tog vi en sväng till Bygdemarknaden i Sandsele där vi köpte världens bästa hårschamo av Erika från Ljung Hudvård, färska morötter och färsk vitkål av en lokal odlare. Morötterna smakade precis som när man drog upp dom direkt ur farmors grönsaksland! Mums.
 
Väl hemma igen somnade jag hos Ruth en stund och på eftermiddagen pysslade jag lite. I vanlig ordning blev det super god middag lagad av Christer. Nu ska Ruth sova och förhoppningsvis finns det en bra film för oss att titta på! 
 
Ta ta hand om varandra.
 
 
En klassisk köksstol fick en liten makeover av överblivna tapeter.
 
 
Så blev den lite modernare.
 
 
Älskar glitterpapper!!
 
 
 
 
Vitt är tråkigt!
 
 
Så det är tur att det finns sprayfärg.......
 
 
Ekologisk köttbit på grillen.
 
 
Grillat kött, syrade morötter, sötpotatis, ekologisk ruccola och gorgonzolasås.......
 
 
Och allt medan Ruth grejar och fixar.

Underbara helg!

Denna helg har bjudit på underbart väder, sol och lagom värme. När man har en dotter som vaknar tidigt oavsett torsdag eller lördag får man mycket gjort!
 
Har bakat bröd, plockat lingon, städat bort sommaren från gård och altan och sett till att fylla på syrrans förråd av ved. Vi har en bit mark där vår pappa tyckte mycket om att vara, och i går fick vi sällskap av fyra fåglar som var hans favoriter. De åt kakor ur handen och var inte ett dugg rädda. Ett lugn spred sig över platsen som vi båda märkte och kommenterade samtidigt, kanske var pappa med oss. Det kändes så.
 
Har tänkt en hel del och kommit fram till en del. Det känns bra!
 
Här är några bilder från vår helg. Nu är det måndag morgon och Ruth väntar otåligt på att få åka till Humlan!
 
 
 
 
 

Andra tankar

Egentligen hade jag tänkt skriva om hur roligt det är att jobba som lärare, hur glad jag är över att mina barn mår bra, att jag har världens bästa man och att det finns mycket att vara glad över! Men så hände något som gjorde att mitt skrivande tog en helt annan vändning. För första gången har jag god lust att skriva ur mig hela historien precis som den var från början till slut, utan omskrivningar och utan skyddande av namn.
 
Varför ska jag skydda människor som uppenbarligen inte vill ha med mig att göra längre, påstår att jag inte hälsat när vi träffas och inte vill reda upp saker? Hur ett år av ens liv kan få överskugga alla andra år man haft tillsammans övergår mitt förstånd. Det som en gång var finns inte lägre, och den människa man haft närmast sitt hjärta har flyttat ut. I hennes hjärta finns jag inte kvar heller.
 
Papper och saker har blivit viktigare än det som egentligen är viktigt. Och hur man än förklarar, vänder ut och in på sig själv, gråter och frågar så får man inga svar......istället blir man skurken i hela dramat. Häxan. Den onda fen. Vargen. Tengil. Pomperipossa. Det är jag! 
 
Fan vad trött jag blir. Sluta tro en massa saker och ta reda på fakta. Fråga mig så ska du få ett ärligt svar. Tystnad tar jag som ett tecken på att intresset för att ställa saker till rätta, säga förlåt, kramas och låta tiden läka sår, inte finns. Men det är svårt att förstå, att acceptera. 
 
Kanske kan jag en dag se det som något bra att jag av allt det här fått mer skinn på näsan och inte tar emot vad som helst längre.Du som tagit bort mig på FB och kanske inte läser min blogg har säkert någon som kan informera dig om vad jag skrivit och ge dig länken.
Hursomhelt, jag säger det igen- var rädd om varandra. Fokusera på det du mår bra av, det som är viktigt för dig, inte andra. 
 
 
Visa fler inlägg