En vanlig j-vla söndag!

Börjar med en bild av mitt bak som sammanfattar den här dagen rätt bra.
 
 
Glömde mina vaniljbullar i ugnen och resultatet blev det här. Tur är väl att jag hade en plåt till.
Varför är vissa dagar bara sådana som man helst vill glömma?? Vädret är en stor del i min dunkla sinnesstämning. På allvar börjar jag fundera på om det är det här jag vill ha? Snöstorm den sista mars.......
 
Ruth är underbar på många sätt men ibland känns det överväldigande med hennes energi och förmåga att testa alla våra gränser. Att inte få en minut för oss själva, att inte få vara två vuxna människor som gör vuxna saker som att prata utan avbrott, att äta en middag i lugn och ro eller bara vara uppe lite längre än barnen på kvällen utan att somna utmattad i soffan fem minuter efter dem. 
 
Trots det har vi hunnit med en del- som att tömma garaget på grejer som ska slängas i morgon, tvätta en massa kläder, städa pysselrum och hänga upp renhorn. Och så de där bullarna som jag ska ha till i morgon.
 
Trots omställda klockor är dagen snart slut och i morgon kommer en ny. Hoppas den blir bättre!
 
 
 

Kärlek helt enkelt

När jag skriver detta är jag uppriktigt glad att det är mörkt ute så jag slipper se eländet. Hela dagen har det snöat och det sägs att det ska fortsätta i dagar. Jag hade sett fram emot sol och värme och vår......
 
 
I går åkte jag femton mil enkel väg till Barn- och ungdomshabiliteringen för ett första besök och kartläggning av Axel. Att få diagnosen autism är ingen liten sak. Att få svara på tusen frågor om ens barn är inte lätt. Att inse att hans problem är något som inte kommer att försvinna är inte lätt. Inte mycket av allt det här är lätt. 
Men visst är jag glad över att bo i ett land där man kan få hjälp och stöd.  Att det finns kuratorer, specialpedagoger och sjukgymnaster som jobbar för att ge stöd i både hem och skola åt både barn och föräldrar. Jag ser fram emot att se vilken hjälp vi kan få.
 
 
Den här veckan har den här underbara människan varit hemma hos oss. Hanna. Världens finaste! Om en mamma kunde välja flickvän till sin son skulle jag välja henne utan tvekan. Med en underbar inställning till livet erbjuder hon sig att hämta Ruth tidigare från dagis, och sedan gräddar hon våfflor, leker med henne och får henne att må bra. 
Hon är den som förstått hur mycket C och jag uppskattar att inte behöva hämta från dagis, att komma hem till ett städat kök och en glad unge. Bredvid finns Hampus med sitt lugn och förmåga att få alla barnen att lyssna. 
 
På jobbet har det varit fullt upp. Tur att jag har fina kollegor som får mig att skratta och känna mig uppskattad. Tack för att ni finns! Ni betyder mycket för mig. 
 
Nu nu har Franska kommit hem från sin första klassfest och vill gärna berätta hur det var. 
Ha en fin fredagkväll!
 
 

Godmorgon!

Onsdag. Över tjugo minusgrader ute. Lämna Ruth på dagis. Utvecklingssamtal och lektioner. Ingen lunchlåda, det får bli fil och macka. Mina finaste Hampus, Hanna och Zelda är här! De kom i går och det är så roligt att få rå om dem några dagar. Hanna är helt fantastisk med Ruth, och hennes energi är mer än välkommen här hemma.
 
 
I lördags tände vi en eld och hoppade över, för att fira vårens ankomst! Kanske en ny tradition?! Mysigt var det i alla fall.
 
 
På söndagen blev det en storstädning av hela huset och jag passade på att fräscha upp hyllan i badrummet med lite marmorplast och en uggla som fått ny guldfärg. 
 
 
Samma kväll bakade jag några muffins och fixade några vimplar till dekoration av tandpetare och washitejp. De skulle pryda tisdagens personalfika. 
 
 
Nu har Rut gjort en tårta till mig, så jag måste ju äta av den. 
 
Ha en fin onsdag i solen!
Visa fler inlägg