Ljuva helg

I vanlig ordning gick även denna vecka fort och fredagen var lika välkommen som alltid. Jag brukar fira denna dag med att titta på ett avsnitt av " Real housewivwes of........" och så någon stad där damerna bor med sina familjer. En liten flykt från det verkliga livet en liten stund! Och bredvid mig i soffan under filten sitter Ruth med en IPad och håller mig sällskap. 
Under tiden tar C sin fredagsbastu och lagar sedan god mat till oss. 
 
 
På fredag får man äta chips!
 
Ingen av oss är några nattsuddare direkt så om ni tog en sväng förbi oss såg ni förmodligen att här var låst och släckt redan vid tio.
 
 
Lördagen bjöd på vackert höstväder men jag höll mig mest inne i alla fall, för jag skulle ta mig an den lilla hallen som killarna mest använder för att komma till sina rum. Den är inte stor så jag tänkte att jag kanske kunde ha några tapeter liggande som skulle räcka. Sagt och gjort! I ett skåp låg några påbörjade rullar vi använt i vårt andra hus, som jag chansade på skulle räcka.
 
 
 
 
Jag hade lyckats glömma hur noga man måste vara när man tapetserar, hur mycket lim man ska ha och vilket tålamod man måste vara rustad med!! Som tur är så har C det. Med hans hjälp fick vi dit våderna och jag kunde börja med det jag älskar- att fixa och inreda.
 
 
På dörren satte jag upp dessa kom-ihåg lappar. Glittrig washitejp gör det helt okej att tejpa upp saker, tycker ni inte?!
 
 
Spraymålade två tråkblå ramar och satte på ena väggen.
 
 
Hittade en hängare som aldrig användes som nu får ta hand om ytterkläderna.
 
Allt är inte klart ännu då jag saknade en pensel att måla med. Det får bli nästa projekt.
 
På kvällen lagade C jordens godaste Buef Bourgone med potatismos och grönsaker. Jag kan inte förstå hur man kan få till något så gott!? Till det drack vi ett gott rött vin. 
 
 
Jag hade lovat ta hand om sommarens skörd av chili som nu skulle torkas. Kan väl vara rätt kul att trä upp dem på en ståltråd så att de kan hängas upp- tänkte jag. Tyvärr glömde C att berätta hur försiktig man måste vara när man håller på med chili, och snart brann både läppar och ögon sedan jag nog lyckats klia mig. Chili är inte mina favoriter just nu.
 
 
En fördel med att vara kvällstrött är att vi istället är morgonpigga! Innan klockan var tio hade jag fixat det sista i Frans rum och känner mig rätt nöjd. Hoppas han också blir det!
 
 
 
 
Tavlan har jag gjort av en gammal T-shirt. 
 
Känns som jag har fått gjort en hel del i helgen och ännu återstår en del. Ser fram emot ett nytt avsnitt av "Bron" i kväll tex. 
Nu ska jag röja upp i korridoren där jag lämnat målarfärg, klister och annat. Ha en fortsatt fin söndag!